Warsztaty kulinarne z szefem kuchni p. Kamilem Pieklakiem
- SP2
- 3 godziny temu
- 1 minut(y) czytania

W naszej szkole zapachniało świętami! Przez tydzień uczniowie klas I- VIII mieli wyjątkową okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefa kuchni z renomowanej Karczmy nad Soliną. Tematem spotkania były kruche ciasteczka w świątecznych odsłonach.
Pod czujnym okiem profesjonalisty uczniowie poznawali tajniki wypieku idealnych ciastek: jak przygotować kruche ciasto, jak uzyskać odpowiednią konsystencję i aromat oraz jak zadbać o perfekcyjne wypieczenie. Najwięcej radości sprawiło jednak dekorowanie ciasteczek kajmakiem, czekoladą, posypkami i jadalnymi ozdobami – każda praca była unikatowa i pełna dziecięcej kreatywności!
Warsztaty były nie tylko świetną zabawą, ale też okazją do rozwijania pasji kulinarnych, nauki współpracy i czerpania radości z tworzenia. Dziękujemy panu Kamilowi za inspirujące spotkanie i mamy nadzieję, że jeszcze nie raz zagości w naszej szkolne.
Galeria zdjęć:
Comments